Суспільство

У Городні дитячі садочки відновлюють свою роботу

Після звільнення Городні дитячі садки відновлювали свою роботу дуже непросто. Так, садок №4 робив кілька спроб, і йому вдалось повністю відновити свою діяльність навесні поточного року. Значно важче далося місту відновлення роботи садка №1, оскільки він не обладнаний укриттям, і жодне з його приміщень не годиться для цього. Однак міська рада знайшла оригінальний вихід.

Вже майже місяць, як «перший» садок переїхав у ліцей №1. Такий переїзд став можливим завдяки наявності зручного розташування приміщень початкової школи. В колишніх класних кімнатах зручно розмістилися три групи дошкільнят, поруч обладнані санітарні вузли, школа має модернізовану кухню, якою нині користуються кухарі дитсадка. А головне – у школі є добре обладнане укриття.

Нині в садок ходять близько тридцяти дошкільнят, які мають повноцінну можливість навчатися і розвиватися згідно всіх норм й відповідних програм.

Не бояться діти й повітряних тривог. Збираються і спускаються в укриття спокійно й організовано, а щоб тривога не застала зненацька – сплять частково одягненими. Єдине, чого поки що не вистачає дошкільнятам – дитячого майданчика, хоч пісочниці вже побудовані.

«Переїзд» садка у ліцей потребував кількох інновацій. Так, шкільне подвір’я відмежувалось від проїжджої частини новенькими воротами, а приміщення, де розташувався садок, нині облаштовується окремим входом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині триває кулінарний проєкт «Граїмо» (Фото)

–Садок перебрався до нас до кінця літа, проте ми не знаємо, як розвиватимуться події далі, тому готуємося до різних варіантів. Якщо буде потреба в одночасній роботі садка і школи під одним дахом, треба максимально відмежувати їх одне від одного. І якщо в приміщенні це зробити цілком реально, то на вулиці відмежувати малят від школярів буде важче. Під питанням лишається й харчування– зокрема як організувати приготування їжі для школярів і дошкільнят одночасно, бо вимоги до раціонів різні, – поділився ймовірними проблемами директор ліцею №1 Юрій Гриценко.

Вже сьогодні підвал ліцею під корпусом початкової школи перероблюють в укриття. Бо головне укриття знаходиться далеченько для дошкільнят, а в разі, якщо навіть садок не залишиться в ліцеї – початкова школа матиме власне зручне сховище. Для цього вже модернізували систему каналізації, практично збудували санітарний вузол, доробляють ремонт у приміщеннях. Найближчим часом залишиться занести меблі і необхідний запас води, їжі та медикаментів. Також доведеться вирішити ще дві проблеми – опалення й просочення дощової води. І якщо перша легко вирішується двома-трьома додатковими радіаторами, підключеними до існуючої системи опалення, то над питанням гідроізоляції доведеться поміркувати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Городнянська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button