Суспільство

Чернігівський активіст запропонував меру платити чернігівцям за ініціативи

На останній сесії Чернігівської міської ради, яка відбулася 26 квітня, чернігівський активіст Сергій Гривко виступив перед депутатами і міським головою Владиславом Атрошенком із ініціативою опрацювати та удосконалити програму Проект «Програми з підтримки  громадських ініціатив «Місто майбутнього» у місті Чернігові».

31682371_1956564591083651_6402798637692223488_n

Сергій Гривко, зокрема, наголошував, що серед чернігівців є багато талановитих людей і вони мають цікаві ідеї та проекти стосовно інфраструктурного розвитку міста, а тому варто започаткувати так звані грошові винагороди для авторів найцікавіших проектів.

«Програма націлена на мотиваційне заохочення подавати ідеї, концепції, зауваження і це не такі вже й великі гроші, як для бюджету міста, — наголошує Сергій Гривко. — Приміром, за подану концептуальну пропозицію у розрізі усього міста мотиваційне заохочення складе від двох мінімальних заробітних плат, якщо один автор, та до шести заробітних плат в цілому, якщо три і більше авторів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Чернігівської міськради мітинг

Тобто автор ідеї приносить концептуальний проект розвитку будь-якого напрямку і після затвердження конкурсною комісією, коли її приймають, автори проекту отримують кошти.

Утім, заслухавши пропозицію активіста Сергія Гривка, міський голова відмовився від ідеї заохочувати ініціативних містян.

«Працюйте з депутатами — це головний тезис міського голови стосовно моєї пропозиції, — говорить Сергій Гривко. — Я бачу, що частина депутатів і міський голова в тому числі працюють у рамках своїх інтересів і поки не хочуть дивитись на щось нове».

Ще статті по темі

Back to top button