Суспільство

Чернігівський депутат Павло Вовк заснував власну будівельну фірму та став юристом Атрошенка

Двічі підозрюваний у зловживанні службовим становищем Павло Вовк, який раніше працював на посаді заступника директора КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міськради, після гучного звільнення заснував власну фірму, що спеціалізується на будівництві.

Нагадаємо, Павло Вовк отримав дві підозри – йому інкримінують зловживання службовим становищем.

Перша підозра, за даними слідства, пов’язана з тим, що протягом 2020–2023 років чиновник організував укладання чотирьох договорів про надання правової допомоги з адвокатом, достовірно знаючи, що вказана особа працює на комунальному підприємстві «Чернігівводоканал» юрисконсультом і отримує заробітну плату за ту саму роботу.

Друга підозра була висунута через те, що у серпні 2020 року Павло Вовк умисно використав своє службове становище всупереч інтересам служби та засвідчив на відповідність вимогам законодавства додаткову угоду до договору на закупівлю станції приймання стічних вод, що передбачала зміну істотних умов договору в частині заміни курсу купівлі долара НБУ на курс купівлі євро НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Триває робота над дизайном обкладинки: скоро побачить світ книжка про чернігівські болота

Реєстрація ТОВ «МІСТОСПЕЦБУДПРОЕКТ»:

12 лютого 2024 року в Чернігові реєструється товариство з обмеженою відповідальністю «МІСТОСПЕЦБУДПРОЕКТ». У відповідному досьє, що розміщено в аналітичній системі «YouControl», зазначено, що засновник/керівник цього ТОВ – одіозний політик, депутат Чернігівської міськради Павло Вовк. Розмір статутного капіталу будівельної фірми – 500 тисяч гривень.

Варто звернути увагу на адресу реєстрації: керуючись даними з «YouControl», відомо, що головний офіс ТОВ «МІСТОСПЕЦБУДПРОЕКТ» розташований по вулиці Київська, 11 в Чернігові. Тобто в приміщенні офісного центру «BlackWoodTower», який пов’язують з ексмером Чернігова Владиславом Атрошенком.

До чого тут Атрошенко:

Знову ж таки повернімося до місця реєстрації ТОВ «МІСТОСПЕЦБУДПРОЕКТ», тобто в приміщення офісного центру «BlackWoodTower», який пов’язують із ексмером Чернігова Владиславом Атрошенком. Тут також не все так просто, адже, можливо, випадково, а можливо, і ні, Павло Вовк орендує офіс у приміщенні офісного центру «BlackWoodTower», який пов’язують з ексмером Чернігова Владиславом Атрошенком. 

Наостанок – цікава деталь, яку побачив громадський активіст Олександр Гашпар: оформлення документів для участі в тендерах у новоствореного ТОВ Павла Вовка «МІСТОСПЕЦБУДПРОЕКТ» навіть у шрифтах повторює стиль оформлення документів ТОВ «УТБ-ІНЖИНІРИНГ», яке пов’язують із ексмером Чернігова Владиславом Атрошенком.

Зупинені тендери з відбудови:

Створене в лютому 2024 року ТОВ «МІСТОСПЕЦБУДПРОЕКТ» взяло участь у тендері з проведення капітального ремонту поліклінічного відділення Чернігівської районної лікарні. Нагадаємо, приміщення лікарні було значно пошкоджене внаслідок активних бойових дій на території області в лютому-березні 2022 року. Під час проведення тендера ТОВ «МІСТОСПЕЦБУДПРОЕКТ», яке очолює Павло Вовк, дискваліфікували від участі в ньому. Утім, він не розгубився та подав заяву до Антимонопольного комітету, таким чином зупинивши тендер на невизначений термін.

Замість висновку: Історія про зупинений тендер із відновлення приміщення райлікарні – не єдина, в якій безпосередню участь беруть компанії, повʼязані з ексмером Чернігова Владиславом Атрошенком. До прикладу, в травні 2024 року не відбувся тендер із відбудови школи в населеному пункті Михайло-Коцюбинське. Участь у ньому брало ТОВ, яке пов’язують з ексмером – «УТБ-ІНЖИНІРИНГ». Схоже, що Владислав Атрошенко через підконтрольних йому людей почав зупиняти проєкти з відновлення, які проходять через Чернігівську ОВА.

Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button