Суспільство

Чернігівський геріатричний пансіонат отримав спецтранспорт від іноземних благодійників

Днями до Чернігівського геріатричного пансіонату надійшов автомобіль швидкої. Спецтранспорт придбала організація «Rotary club» з Італії у взаємодії з благодійним фондом «Світла мета» за сприяння Чернігівської обласної військової адміністрації. У пансіонаті перебуває близько 400 підопічних, з них 60% — особи з інвалідністю. Машина допоможе їм бути мобільними та комфортно долати великі відстані.

— Найнеобхідніше в такі часи — це автономність закладів від центрального водопостачання, електроенергії, опалення, а також транспорт, який може нас обслуговувати, — додає директор Чернігівського геріатричного пансіонату Віктор Кулага. — У день 3-4 людей відвозимо в лікарню на процедури чи консультації. У нас була машина  «газель», переобладнана під швидку допомогу, але вона зламалась. А тепер ми будемо автономні. На сьогодні у нас вже є своя свердловина, потужний генератор, тепер ще й автомобіль.

Окрім автомобіля пансіонат отримав медикаменти та розхідні матеріали. Самі ж благодійники переконують — така допомога точно буде не останньою. Піклування про цих людей — це надважлива справа держави, місцевої влади та всіх небайдужих.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button