Суспільство

Чернігівський “Хімтекстильмаш” спробують продати втретє

Чернігівське акціонерне товариство «Хімтекстильмаш» знову виставили на продаж. Черговий аукціон має відбутися 31 березня. Початкова вартість лоту – майже 1 мільйон гривень.

Про це повідомили у Чернігівському управлінні Фонду держмайна.

Кажуть: перші дві спроби продати підприємство були невдалі – покупці відмовилися від підприємства. І якщо перший покупець хоча б підписав договір, то другий переможець аукціону взагалі відмовився від угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мікросхема за 30 тисяч: на ринку «Нива» чернігівку вполювали шахраї

Це сталося начебто через кредиторську заборгованість підприємства у 30 мільйонів гривень. За власними підрахунками покупця – нині загальна заборгованість більша і становить приблизно 50 мільйонів гривень.

Загалом на других торгах було 5 потенційних покупців і вони підняли ціну з 1 до 13 мільйонів гривень. Та однією з умов купівлі було погашення заборгованості у понад 19 мільйонів гривень і збереження робочих місць з виплатою зарплати працівникам протягом пів року.

Саме борг у 19 мільйонів і міг стати однією з причин відмови – вважають у Фонді. На підприємстві кажуть – були б і раді заробляти та віддавати борги самостійно – однак завантажені роботою лише на 65%.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button