Суспільство

Кількість хворих на кір в області зростає

За інформацією Управління охорони здоров’я ОДА, на Чернігівщині з початку року зареєстровано 169 випадків захворювання та підозри на кір. Захворіли жителі Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського, Ічнянського, Козелецького, Корюківського, Куликівського, Менського, Ніжинського, Носівського, Прилуцького, Ріпкинського, Талалаївського, Сновського та Чернігівського районів, а також міст Ніжина, Прилук та Чернігова. Зокрема із підозрою на цю інфекцію госпіталізовано 139 жителів області. У 37 випадках діагноз підтверджено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кір атакує Ніжинщину: що треба знати про хворобу і як захиститися

Таку ситуацію лікарі пов’язують із низьким рівнем вакцинації, особливо серед дорослих. Адже з числа захворілих 101 особа не має щеплень проти кору.

«Незважаючи на достатню кількість вакцин та потужну роз’яснювальну роботу щодо шляхів зараження інфекцією та методів профілактики, кір активізується, бо має сприятливі умови для поширення», — зазначила заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Людмила Кривець на засіданні обласного оперативного штабу з протидії інфекції. Вона додала, що наразі в області налічується понад 19 тисяч доз комплексної вакцини від кору, паротиту і краснухи (КПК).

Медики наголошують: на сьогодні вакцинація залишається єдиним методом профілактики інфекції.

За інформацією прес-служби

Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА

Ще статті по темі

Back to top button