Суспільство

Чернігівський медцентр сучасної онкології відбудували за гроші UNITED24

За гроші, зібрані через UNITED24, відбудували Чернігівський медцентр сучасної онкології.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

Розповідається, що під час окупації Чернігівської області, коли на околицях міста йшли бої, вибуховими хвилями та осколками мін був пошкоджений Чернігівський медичний центр сучасної онкології.

Зокрема, його центральний шестиповерховий хірургічний корпус: вибиті вікна, частково пошкоджені дах та стіни, а також  діагностична апаратура. Осколкові поранення тоді отримали двоє співробітників, ще один — контузію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менянин виготовляє пластилінові машинки (Фото)

«Тоді там залишалося лікуватися 49 післяопераційних та паліативних пацієнтів, які потребували постійного догляду. Їх перевели в одноповерхове радіологічне відділення. Пацієнтів, які перебували вдома, лікарі консультували телефоном. А тих, що чекали на операції, скеровували в області, де не було активних бойових дій. Робота центру відновилася у квітні торік — довелося закривати вікна стелажами, плівкою, а дах перекрити руберойдом і працювати в будівлі, яка знаходилася в аварійному стані», — згадує виконувач обов’язків генерального директора медзакладу Олександр Заїка.

За словами Олександра Заїки, відновлення Чернігівського медцентру розпочалося на початку цього року.

Відомий німецький виробник Bayer перерахував через фандрейзингову платформу UNITED24 1,3 млн євро на відновлення та оснащення медичних закладів України. За рішенням комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я частину цих коштів, а саме — 26 млн 784 тис. грн спрямовано на відновлення Чернігівського медичного центру сучасної онкології.

Наразі медзаклад приймає багато пацієнтів — у місто переїхало чимало внутрішньо переміщених українців, а також поступають пацієнти із регіонів, де йдуть бойові дії.

Про UNITED24

UNITED24 — фандрейзингова платформа для збору пожертв на підтримку України. За 16 місяців роботи роботи завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрано понад 470 млн доларів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button