Суспільство

Чернігівський поліцейський удостоєний ордена «За заслуги» III ступеня

Інспектор управління КОРД Олександр Гавриленко з Чернігова вчора отримав орден «За заслуги» III ступеня. Відповідний указ підписав Президент України Володимир Зеленський.

Поліцейський спецпризначенець Олександр Гавриленко – учасник міжнародних змагань «Invictus Games» («Ігри Нескорених») у 2018 році. Також він входить до складу української збірної, яка виступатиме на цьогорічних змаганнях «Warrior Games» («Ігри воїнів»).

Спортсмен здолав непростий шлях до визнання на міжнародному рівні.

Протягом 2014 – 2016 років Олександр пройшов чотири ротації в зоні проведення антитерористичної операції, ніс службу в Красному Лимані, Слов’янську, Миколаївці, Чорнухиному.

Під час мінометного обстрілу блокпосту чернігівський поліцейський отримав осколкове поранення у спину та шию. Після реабілітації повернувся до виконання службових обов’язків у складі роти поліції особливого призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіцера з Чернігова нагороджено орденом Богдана Хмельницького (посмертно)

«Під час реабілітації я почав активніше займатися спортом. Зараз не уявляю свого життя без нього. У 2017 році до нашого підрозділу поліції прийшов офіційний лист із запрошенням узяти участь у Національних Іграх Нескорених для бійців, які мали поранення. Тоді, в 2017 році, я посів третє місце в жимі штанги лежачи, але не увійшов до складу збірної України, що поїхала на Ігри до Канади. А вже наступного року я перейшов із важкої вагової категорії в середню та виборов золоту нагороду з пауерліфтингу на Національних Іграх Нескорених 2018. Таким чином, потрапив до збірної України, яку представляв на світових Іграх Нескорених, в австралійському Сіднеї», – згадує Олександр Гавриленко.

З Австралії Олександр повернувся з золотою медаллю з пауерліфтингу у середній вазі – перше місце він виборов із результатом 177 кг у жимі штанги лежачи.

2

«Зараз я продовжую активно тренуватися та готуватися до наступних змагань. Планую взяти участь у міжнародних змаганнях «Ігри воїнів», які мають відбутися в серпні цього року в США, – розповідає поліцейський. – Тренуюся тричі на тиждень, аби показати достойний результат. Дякую керівництву поліції, яке максимально сприяє моїй підготовці до змагань. Також мене дуже підтримує моя родина – дружина та донечка. Саме їм я намагаюся присвячувати якомога більше вільного часу. Щодо хобі, то я захоплююся стрибками з парашутом – емоції неймовірні!»

10 лютого міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна вручила учасникам української збірної Invictus Games різних років державні нагороди та відомчі відзнаки. Олександр Гавриленко удостоєний ордена «За заслуги» III ступеня.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button