Суспільство

Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень викрив 23 порушення правил рибальства

Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень виявив 23 порушення правил рибальства, з-поміж яких 9 грубих порушень (із застосуванням заборонених знарядь лову) за ч. 4 ст. 85 КУпАП, зі збитками 19 122 грн, зокрема дві справи, складені в Козелецькому та Менському районах з ознаками кримінальних правопорушень.

У браконьєрів вилучено 52 одиниці заборонених знарядь лову та 77,7 кг риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибалки-браконьєри завдали збитків майже на 9 тисяч гривень

Складені протоколи про адміністративні правопорушення направлено до районних судів області для притягнення правопорушників до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Крім того, за тиждень зафіксовано 8 порушень любительського рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП, одне порушення пов’язане з незаконним продажем риби за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, накладено штрафів на загальну суму 850 грн, складено 5 актів вилучення безхазяйного майна.

Під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринках області 16.08.2018 в смт Ріпки затримано жителя с. Буянки, який без документів, що підтверджують законність придбання та реалізації риби, продавав 4 кг карася сріблястого, чим порушив ст. 27, ч. 2 ст. 63 Закону України «Про тваринний світ» та ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Санкція ч. 1 ст. ст.88-1 КУпАП передбачає накладення штрафу від тридцяти (510 грн) до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Найбільш поширені порушення, за якими складають адміністративні матеріали за ч. 3 ст. 85 КУпАП, – це лов риби з перевищенням дозволеної кількості гачків (не більше п’яти) на рибалку, лов риби з незареєстрованих плавзасобів та перебування біля водойми із забороненими знаряддями лову.

Нагадаємо, що санкція даної статті передбачає попередження або накладення штрафу на громадян від двох (34 грн) до десяти (170 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button