Суспільство

Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень викрив 30 порушень рибоохоронного законодавства

У період із 11 по 18 квітня 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 30 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено 14 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 12 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Крім того, оформлено чотири акти безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 29 сіток і 28 кг риби.

У порушників вилучено 70 кг водних біоресурсів та 55 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 310 грн. Збитки, завдані рибним запасам, становили 14 144 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городні рибалки-ентузіасти зарибнили річку

Для прикладу, 11 квітня державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля біля с. Виблі Куликівського району затримано місцевого жителя. Чоловік на р. Десна сіткою виловив рибу в кількості: чехоня – 4 шт., плітка – 4 шт. та плоскирка – 2 шт. Завдано збитків на суму 952 грн.

12 квітня у Сосницькому районі складено протокол на місцевого мешканця, який рибалив за допомогою п’яти сіток на р. Десна, поблизу с. Пекарів. Правопорушник у незаконний спосіб виловив 7 кг риби: лящ – 3 шт., карась сріблястий – 5 шт., окунь – 5 шт., плітка – 1 шт., плоскирка – 1 шт. і головень – 1 шт. Збитки за цим фактом становили 816 грн.

На винних осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

13 квітня в Ічнянському районі під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в с. Парафіївка виявлено жителя м. Ічня, який продавав 4 кг живої риби (карась сріблястий). Документів, які підтверджували б законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості у чоловіка не було. На громадянина складено протокол за ст. 88 – 1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Ічнянського районного суду.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button