Суспільство

Чернігівський рибоохоронний патруль зібрав понад 200 мішків сміття на берегах річок області

23 березня 2019 року рибоохоронним патрулем Чернігівщини в межах всеукраїнської акції «Чисті водойми – екологічно здорова країна», ініційованої Держрибагентством, проведено прибирання прибережної смуги р. Десна, в районі автомобільного мосту передмістя м. Чернігів. Також відповідні заходи проводились на узбережжі р. Десна, поблизу с. Дігтярівка Новгород-Сіверського району, с. Надинівка Козелецького району с. Авдіївка та с. Глузди Куликівського району; на р. Снов, поблизу м. Сновськ Сновського району; на р. Сейм, поблизу с. Осіч Бахмацького району і на р. Удай, поблизу с. Стрільники Прилуцького району.

За сприяння Чернігівського рибоохоронного патруля та громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Барс», із залученням громади с. Дніпровське Чернігівського району було проведено прибирання сміття берегів р. Дніпро.

До акції також долучилася громада с. Мньов Чернігівського району, прибравши узбережжя р. Дніпро в районі свого села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибалки за тиждень 33 рази порушили рибоохоронне законодавство

Працівниками патруля та громадою було зібрано більше 200 мішків сміття, переважно це були пластикові пляшки з-під різноманітних напоїв.

Нагадуємо, що пластикові матеріали не розкладаються в ґрунті до 1000 років. Не можна їх і спалювати, оскільки при спалюванні ПЕТ-пляшок виділяється діоксин, який згубно впливає на імунну систему людини. Період напіврозпаду діоксину в природі перевищує 10 років. Тому найбільш вигідним та екологічно чистим варіантом є їх вторинна переробка.

Пам’ятайте, кожен вз нас щодня робить власний вибір: зберегти життя нашої планети чи сприяти її загибелі.

Тому, виходячи на природу, не забувайте прибрати за собою, не лінуйтеся сортувати сміття. Своїм прикладом навчіть дітей дбайливо ставитися до довкілля.

Акція «Чисті водойми – екологічно здорова країна» необмежена в часі. Закликаємо громадськість долучитися до цього заходу. Знайдіть вільний час вийти і прибрати береги водойм вашого району.

Довідкова інформація:

Нещодавно експерти Організації Об’єднаних Націй оприлюднили заяву, в якій попередили людство про небезпеку подальшого забруднення Світового океану пластиковими відходами. Якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду то до 2050 року у Світовому океані пластику буде більше, ніж риби.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button