Суспільство

Чернігівський священник розповів про ставлення до вакцинації

За останні 10 років антивакцинальні настрої в Україні дуже посилилися, а кількість вакцинованих дітей постійно зменшувалася. Наслідки такої ситуації не забарилися. Наприклад, лікарі переконані, що спалах кору в державі стався саме з цієї причини.

Аргументи в прибічників і противників щеплень різні. Від невпевненості у якості вакцин до недовіри медпрацівникам. Що спровокувало такі настрої, наразі розбиратися не будемо. Натомість журналіст ЧЕline вирішив з’ясувати позицію духівників із цього питання. По коментар звернулися до отця Романа, настоятеля Катерининського храму в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські сімейні лікарі звітуватимуть про щеплення дітей

Насамперед він зазначив, що офіційної думки церкви щодо вакцинації немає.

Protoiyerey-Roman-Kinik-CHernigiv1-e1548510596487«Кожна людина має право вибирати – робити щеплення собі чи дітям або ні, і закони наші українські передбачають право вибору, хоча на практиці такого вибору немає. У мене троє дітей, і з певними речами доводиться стикатися. До речі, після певних щеплень були деякі проблеми», – сказав отець Роман.

Також він розповів, що до нього як до духівника звертаються по розраду різні люди, зокрема й такі, на життя яких вакцинація вплинула не найкращим чином.

«Як священик знаю про багато випадків наслідків щеплень. Наприклад, знаю людину, якій зараз 40 років, але після щеплення в дитинстві її розвиток загальмувався на рівні 8-річної дитини. Також приходив дідусь, який каже, що не хоче жити, бо сам купив дорогу вакцину, яка нашкодила його онуку і ще одній дитині. На щастя, надія, що стан дітей покращиться, є», – розповів духівник.

За його словами, біда в тому, що відповідальності за наслідки щеплення ніхто на себе не бере.

«Напевне, треба дивитися, яка це вакцина, хто виробник. До того ж, переконаний, що треба давати можливість організму самому боротися з недугами, а не загодовувати хворого ліками», – зауважив священник.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button