Суспільство

Чернігівський волонтер – про зворушливі знахідки в гуманітарних вантажах

Українців підтримує мало не весь світ. Допомога, звісно, різна, і величезна її частина – це гуманітарні вантажі для цивільних українців, переселенців, людей, які втратили свої домівки, дітей і військових.

За словами Дмитра, чернігівського волонтера Благодійного фонду молодіжної ініціативи «Надія», торік особливо активно гуманітарка почала надходити до Чернігова після вигнання ворогів із Сіверської землі.

«Від початку квітня почали надходити гуманітарні вантажі від міжнародних партнерів, міжнародних організацій, благодійних фондів і просто небайдужих людей. І в деяких посилках, окрім потрібних речей, знаходили приємні послання. Адже люди з усього світу переживають за Україну, а тому збирають гуманітарні вантажі, зокрема продукти, дитяче харчування, засоби реабілітації, різне обладнання та медикаменти. І потім до України передають не лише ці речі, а й вкладають частинку душі. Це вияв поваги, переживань і турботи про долю України. Усе це висловлюють у листах і листівках, які знаходимо у посилках», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив волонтер Дмитро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Корюківці зберігається планшет земляка – пілота, який здійснив останній вдалий авіапрорив на «Азовсталь»

Він також навів приклад такої уваги.

«Із Греції отримали дитяче харчування. І на одній із баночок була прикріплена листівка з посиланням на сторінку якоїсь дівчинки в Instagram. Потім з’ясували, що ця дівчинка була в окупації в Херсоні. І за посиланням, що вона залишила, ми написали відповідь: передали вітання від чернігівців, подякували за гуманітарний вантаж, повідомили, що він надійшов до нашого міста, і що вже передаємо його людям», – розповів Дмитро.

Подібні листівки разом із гуманітарними вантажами зі Сполучених Штатів Америки чи країн Європи зі словами підтримки, побажаннями українським діткам і вірою в близьку нашу Перемогу та мир в Україні надходять регулярно.

Натомість чернігівські волонтери та містяни, яким адресована допомога, щиро вдячні небайдужим іноземцям за підтримку, увагу і теплоту сердець.

А ще чернігівські волонтери відправляють українським захисникам посилки, які збирають для них чернігівські школярі. До речі, оформлені вони також відповідним чином – зі словами підтримки та побажаннями.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button