Суспільство

Чернігівським мамам на замітку: допомога при народженні дитини в Україні 2017

Ось чого слід чекати майбутнім матусям! Повідомляє сайт Наша мама.

До першого липня дві тисячі чотирнадцятого року родини отримували шість різновидів субсидій від держави: на термін вагітності та роди, при народженні, при всиновленні дитини та взятті під опіку, на дітей самотнім матерям та догляду за новонародженим до досягнення ним трьох років.

Міністерство Фінансів змінило цю політику соціальних виплат, і з першого липня дві тисячі чотирнадцятого року встановило єдиний розмір виплати, без залежності від того, яка це дитина за рахунком. Ц

е передбачалось черговим Законом України. Згідно з текстом документу, тепер вся допомога родині зводиться до єдиного поняття — «допомога при народженні дитини».

Її сума наразі підвищена і складатиме 41 тисячу 280 грн. При чому, виплачуватись ця сума буде частинами. Перша частина — найбільша виплата — буде проводитись після народження дитини в якості першого внеску і складатиме 10 тисяч 320 гривень.

Вся інша сума допомоги буде виплачуватись кожного місяця окремо протягом трьох років і становитиме 30 тисяч 960 гривень, тобто, по вісімсот шістдесят гривень щомісячно. Експерти свідчать, що державна допомога при народженні дитини в 2017 році залишиться точно такою, якою була встановлена в 2014 році.

Якщо член родини, який має державне субсидування, вирішує вийти на роботу, то виплати зберігаються і ніяк не змінюються протягом трьох років.

Також, сума виплати нараховується одноразово і не може бути змінена в цей період, навіть якщо був прийнятий новий закон і родини, в яких з’явилась дитина після прийняття цього закону, отримують більший або менший розмір допомоги.

Тобто, якщо ви оформили допомогу в грудні 2016, а в січні 2017 вступив в дію новий закон, який збільшив чи зменшив соціальну допомогу від держави на дитину в 2017 р., то ви все одно будете отримувати ту кількість грошей, яка була законодавчо закріплена на момент оформлення вами допомоги.

Розмір матеріальної допомоги при народженні дитини змін не зазнав, оскільки рішенням Кабінету міністрів України з 1 липня 2014 року він не прив’язаний до прожиткового мінімуму і встановлений в одному фіксованому розмірі.

На сайті Наша мама ви знайдете завжди цікаві та корисні новини для матусь та дітей.

Ще статті по темі

Back to top button