Суспільство

Чернігівським п’ятикласникам розповідатимуть про російську агресію

Український інститут національної пам’яті разом із Міністерством освіти і науки розробляють тематичні уроки, в межах яких учні п’ятого класу дізнаватимуться про російську агресію.

Таких уроків усього три. Їх планують додати до загального курсу «Вступ до історії».

Як розповів представник Інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко, перший урок даватиме дітям загальне уявлення про те, що таке війна і чому це погано. На другому уроці дітям пояснюватимуть, чому Росія нападає на Україну протягом усієї історії. Останнє заняття буде присвячене безпосередньо сучасній російсько-українській війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах Чернігівщини вивчатимуть «Захист України» замість «Захисту Вітчизни»

Розробники кажуть, що найскладніше в цій роботі – адаптувати інформацію про війну до сприйняття дитячою психікою. Тому над створенням уроків працюють не тільки історики та військові, які безпосередньо брали участь у бойових діях, а й психологи та педагоги.

Зараз уроки на стадії розроблення, їх ще треба внести до загального курсу історії й адаптувати таким чином, щоб вони не дали негативного ефекту. Тому автори уроків наразі не дають точних прогнозів, коли саме їх запровадять у школах. Утім, сподіваються, що встигнуть розробити заняття до початку наступного навчального року.

У міському управлінні освіти стверджують, що МОН ще не надавало їм інформацію про ці уроки. Також тут зазначили, що вже зараз учні старших класів вивчають теми, які стосуються російської агресії та декомунізації у курсі «Історія України», якраз за матеріалами, які надає Інститут національної пам’яті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button