Суспільство

Чернігівським районним судом притягнуто рибних браконьєрів до відповідальності

Чернігівським районним судом протягом липня 2020 року винесено низку рішень про визнання винними мешканців Чернігівщини у скоєнні адміністративних правопорушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства).

Так, відповідно до рішення суду від 10 липня житель с. Шестовиця сплатить збитки та штраф на користь держави у розмірі 935 грн та 340 грн, відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівським рибоохоронним патрулем упродовж липня зафіксовано 118 порушень Правил рибальства

Нагадаємо, що це порушення було зафіксовано Чернігівським рибоохоронним патрулем 30.04.2020 на р. Десна, поблизу с. Шестовиця Чернігівського району. Правопорушник за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 2 кг риби:плоскирка 7 екз. та по 1 екз. ляща, судака і окуня.

Рішенням суду від 14 липня зобов’язано мешканця м. Чернігів сплатити збитки та штраф на користь держави також у розмірі 935 грн і 340 грн.

Це порушення було викрито рибпатрулем 03.06.2020 на озері поблизу с. Слабин. Громадянин у протизаконний спосіб, за допомогою 2 од. сіток поріжних виловив 6 кг риби: карась сріблястий – 14 екз., окунь – 4 екз, по 3 екз. плоскирки і лина та 2 екз. плітки.

Згідно з рішенням суду від 17 липня, житель с. Киселівка Чернігівського району сплатить збитки та штраф на користь держави в розмірі 1 445 грн і 340 грн, відповідно.

Чернігівським рибоохоронним патрулем було виявлено цього правопорушника 03.05.2020 на р. Десна, поблизу с. Киселівка із сіткою зяберною та 6 кг риби: плітка – 9 екз., плоскирка – 5 екз. та судак 1 екз.

Крім того, суд зобов’язав кожного порушника сплатити судовий збір у розмірі 420 грн.

Після винесення рішення суду в порушників є 15 днів для добровільної сплати штрафу. Якщо у зазначений термін штраф не сплачено, постанова надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби. В такому випадку сума штрафу подвоюється. Збитки сплачуються у розмірі, визначеному рішенням суду.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button