Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем упродовж липня зафіксовано 118 порушень Правил рибальства

Протягом липня 2020 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 118 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито 43 грубі порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них два – з ознаками кримінальних правопорушень. Також складено 62 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один – за ст. 88 — 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень зафіксував 20 порушень Правил рибальства

Крім цього, складено 12 актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 77 кг риби та 89 од. сіток, загальною довжиною 1,9 км.

«Всього у порушників у липні вилучено 118 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 165 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 149 од. сіток, загальною довжиною 3 321 метр. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 23 500 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, становила 31 918 грн», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

За всіма вищезазначеними фактами відомості про кримінальні правопорушення внесені Нацполіцією до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 серпня розпочалась заборона на вилов раків, що триватиме до 10 вересня (включно).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button