Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом квітня зафіксовано 210 порушень

Протягом квітня 2020 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 210 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито 105 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), серед них шість з ознаками кримінальних правопорушень. Також складено 87 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині рибалка намагався втекти від прикордонників

Крім цього, складено 18 актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 120 кг риби та 123 од. сіток, загальною довжиною майже 2,5 км.

«Всього у порушників у квітні вилучено 380 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 245 од. заборонених знарядь лову, зокрема 242 од. сіток, загальною довжиною 4 630 метрів. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 17 670 грн. Стягнуто штрафів (з урахуванням попередніх періодів) у розмірі 25 652 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, становить 87 864 грн. На виконання рішень судів правопорушниками до місцевих бюджетів сплачено 36 380 грн компенсації за завдані збитки», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

На всіх правопорушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, що направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуту рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

За всіма фактами Нацполіцією внесено відомості про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 25 березня на території області розпочалась нерестова кампанія. Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом із берега за межами нерестовищ.

Із переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту, можна ознайомитись за посиланням.

Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button