Суспільство

Романи, детективи й поезія: стареньким у Стольному подарували книжки

Часто старенькі та немічні люди, зокрема в селах, уже не можуть самі себе обслуговувати. Для такої категорії осіб у Менській громаді, в селі Стольне створене та функціонує відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання. Для людей, які там живуть, воно – як домівка.

«Наше відділення розраховане на 45 осіб. Воно має просторе приміщення, люди вчотирьох живуть у кімнатах. Ми повністю забезпечуємо їх чотириразовим щоденним харчуванням, ліками, одягом, постільною білизною, медичним обслуговуванням. Фактично, люди живуть там, бо більше їм ніде. Також своїми силами і за рахунок коштів місцевого самоврядування робимо ремонти. До повномасштабного вторгнення зробили пожежну сигналізацію.

Підопічні повністю забезпечені засобами реабілітації – палицями, милицями, інвалідними візками», – зазначає Наталія Гончар.

У відділенні працює медична сестра, яка доглядає за підопічними та видає ліки за призначенням лікаря. Укладені декларації з сімейним лікарем, який двічі на місяць або частіше, за потреби, приїздить до відділення для огляду мешканців. Якщо є необхідність, хворих доставляють до медичних закладів району й області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катання на конях допомагає впоратися з негативними емоціями: цікава можливість для чернігівців

Між тим, важливе для підопічних і дозвілля. Фізичні активності – вже не для них, натомість читати їм до вподоби.

Тож для цих людей за ініціативи Менської молодіжної ради спільно з КУ «Менський територіальний центр надання соціальних послуг» та активною шкільною молоддю з 22 січня по 12 лютого відбувалася акція-збір «Подаруй книгу старшому», повідомляє комунальна установа «Менський територіальний центр надання соціальних послуг».

За час проведення акції вдалося зібрати 43 книжки. Серед них історичні твори, романи, детективи, поезія наших земляків.

Їх і передали стареньким у Стольне. Тож тепер кожен підопічний цього відділення зможе знайти що почитати, відповідно до своїх уподобань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Менська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button