Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня вилучено понад 170 кг незаконно добутої риби

За сім днів, із 2 по 9 січня 2020 року, Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 32 порушення Правил рибальства. Так, складено вісім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 19 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та два – за ч. 1 ст. 88 — 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом грудня сіверяни на рибалили 150 кг «незаконної риби»

Крім цього, складено три акти виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 17 кг водних біоресурсів і 19 од. заборонених знарядь лову.

«Усього в порушників вилучено 171 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 27 од. заборонених знарядь лову (сітки). Нараховано штрафів на загальну суму 1 695 грн. Збитки, завдані рибному господарству, становили 1 615 грн», – зазначив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Для прикладу, 3 січня під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринках в м. Прилуки викрито молодого чоловіка, який продавав12 кг живої риби (карасі сріблясті). Побачивши державного інспектора, який ішов для перевірки необхідних для продажу водних біоресурсів документів, чоловік зник у невідомому напрямку. Рибпатрульним складено акт виявлення безхазяйного майна, рибу вилучено.

8 січня на «Привокзальному» ринку м. Чернігів викрито місцеву мешканку, яка торгувала живою рибою – карасями сріблястими, загальною вагою 4 кг. Документів, які підтверджували б законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості в громадянки не було. На особу складено протокол за ст. 88 — 1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Новозаводського районного суду м. Чернігова.

9 січня під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Козелецького району викрито грубе порушення Правил рибальства. На р. Остер, біля с. Кривицьке місцевий житель здійснював лов риби за допомогою сітки зяберної (одностінної). До тенет правопорушника встигло потрапити майже 2 кг риби: по 3 екз. щуки і окуня та 1 екз. плітки. Завдано збитків у розмірі 1 156 грн. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передані до Козелецького районного суду. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонене знаряддя лову вилучено.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv 

Ще статті по темі

Back to top button