Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень вилучено 85 кг незаконно добутої риби

У період із 6 по 13 червня 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 27 порушень правил рибальства. Так, було складено 16 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 10 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Крім того, оформлено один акт вилучення безхазяйного майна на 7 од. сіток та 10 кг риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Ріпкинщині викрито рибалок-правопорушників

Всього в порушників вилучено 85 кг водних біоресурсів та 38 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 120 грн. Збитки, завдані рибним запасам, становили 22 014 грн.

Для прикладу, 6 червня на озері біля с. Білики Козелецького району інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля виявлено трьох порушників. Чоловіки за допомогою 2 од. сіток виловили 5 кг риби: лин – 9 шт., щука – 2 шт., плітка – 32 шт. і карась сріблястий – 2 шт. Збитки становили 4505 грн. Порушниками виявилися жителі м. Остер.

12 червня на озері поблизу с. Лебедівка Козелецького району викрито місцевого жителя, який за допомогою сітки виловив 2 кг риби: плітка – 6 шт., лин – 1 шт., щука – 2 шт. та окунь – 8 шт. Завдано збитків у розмірі 1 445 грн.

13 червня в Новгород-Сіверському районі на озері біля с. Каменська Слобода викрито двох порушників. До сіток, які розставили місцеві чоловіки, потрапило 3 ос. карася золотого (червонокнижного) та 3 ос. лина. Збитки становлять 1347 грн.

На правопорушників складені адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення їх до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button