НовиниСуспільство

У школярів на Чернігівщині зафіксовано спалах гострих кишкових інфекцій

31 березня до Борзнянського міжрайонного управління Держсанепідслужби протягом дня надійшли 4 термінових повідомлення про випадки захворювань на ГКІ 4 учнів.

Про це повідомили в Держсанепідслужбі.

Троє з дітей навчаються у гімназії імені П. Куліша (8-Б клас) та 1 учень — у Борзнянській ЗОШ І — ІІІ ст. імені Х. Алчевської. Учні гімназії і школи харчувались у їдальні Борзнянської ЗОШ І — ІІІ ст. імені Х. Алчевської.

Всі захворілі учні (4 особи) госпіталізовані в інфекційне відділення Борзнянської ЦРЛ, перебіг захворювання середньої тяжкості, всім призначено відповідне лікування. За контактними у вогнищах (школа, гімназія, за місцем проживання) встановлено медичне спостереження.

1 квітня провели позапланове санітарно-епідеміологічне обстеження дотримання умов санітарного законодавства у гімназії імені П. Куліша та Борзнянській ЗОШ І — ІІІ ст. імені Х. Алчевської. В їдальні відібрані проби страв, води, змиви для лабораторного дослідження, обстежується персонал та контактні особи, проведена заключна дезінфекція в гімназії, школі та домашніх вогнищах.

При епідрозслідуванні було з’ясовано, що за місцем проживання хворих випадки захворювання на ГКІ відсутні.

Протиепідемічні заходи і лабораторні дослідження тривають.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button