Суспільство

Чернігівці можуть долучитися до розроблення Стратегії захисту дітей в інтернеті

Батьки та діти Чернігова можуть долучитися до розроблення Національної стратегії із захисту дітей в інтернеті. Механізм простий – треба відповісти на запитання експертів в онлайн-анкеті. Відповідні опитувальники поширив офіс Уповноваженого Президента з прав дитини.

«Більшість дітей в України користується інтернетом, проте разом з корисними можливостями, в ньому є й певні небезпеки: ризики кібербулінгу, онлайн-грумінгу тощо. Саме тому в Україні розпочався підготовчий етап до розроблення Національної стратегії із захисту дітей в інтернеті. Робота над стратегією триває за підтримки Міжнародного союзу електрозв’язку, Уповноваженого Президента України з прав дитини та Міністерства освіти України», – зазначає експерт із захисту дітей від насильства офісу Уповноваженого президента України з прав дитини Анастасія Дьякова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартував безкоштовний онлайн-курс із протидії булінгу

Розроблення нацстратегії відбуватиметься в такі етапи:

  1. Проведення дослідження щодо поточного стану проблеми в Україні, зокрема, за допомогою онлайн-опитувань серед батьків і дітей, а також партнерів із державного, громадського та приватного секторів.
  2. Візит міжнародних експертів до України, який заплановано на 11-15 листопада поточного року з метою налагодження подальшої співпраці.
  3. Розроблення та презентація рекомендацій Міжнародного союзу електрозв’язку, обговорення напрацювань і створення плану дій з розроблення стратегії (18-19 грудня поточного року).

Рекомендації міжнародних експертів, розроблені за участю профільних представників українського державного, громадського та приватного секторів, і ляжуть в основу майбутньої стратегії із захисту дітей в інтернеті, що буде розроблена вже наступного року.

Долучитись до дослідження, пройшовши онлайн-опитування, можна:

батькам ТУТ

дітям ТУТ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button