Суспільство

Стартував безкоштовний онлайн-курс із протидії булінгу

Що стає причиною булінгу в закладах освіти, як виявити, запобігти та протидіяти цькуванню, а також правильно вирішувати конфлікти? Відповіді на ці та інші питання є в безкоштовному онлайн-курсі«Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти», що стартував сьогодні, 2 квітня 2019 року. Він був створений за ініціативи Міністерства освіти і науки.

«Робота над онлайн-курсом з протидії булінгу почалася ще торік. Ми розуміли, що для України це досить гостре питання, і нам треба створити інструмент, яким могли б користуватися вчителі, освітні управлінці, батьки для вирішення проблем цькування в закладах освіти. Водночас в Україні є багато авторів, які мають напрацювання на цю тему. Тож ми поставили собі за мету зібрати ці матеріали в одному курсі, який містив би чіткі інструкції, наприклад, що робити, коли ви стаєте свідком цькування, як надавати правильну підтримку учасникам конфлікту тощо», – розповіла очільниця директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Валентина Хіврич.

Вона також додала, що, окрім матеріалів українських авторів, врахували і напрацювання закордонних колег, зокрема, із США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набув чинності закон про боротьбу з булінгом

Курс орієнтований на учасників освітнього процесу, але пройти його може кожен охочий – він абсолютно відкритий та доступний цілодобово. Навчання триває 80 годин – 50 теорії та 30 практики, проходити його можна за будь-яким зручним графіком. У разі успішного закінчення курсу учасники отримають відповідні сертифікати.

Слухачам пропонують пройти п’ять модулів:

  •  Булінг (цькування) як явище, його форми та учасники.
  • Організація протидії та попередження булінгу (цькуванню) в закладі освіти.
  • Діагностика булінгу (цькування) в закладі освіти.
  • Протидія булінгу (цькуванню).
  • Профілактика та попередження булінгу (цькування) в закладах освіти.

Онлайн-курс створено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та українського громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

Нагадуємо, що 25 березня 2019 року на  платформі EdEra стартував новий онлайн-курс «Права людини в освітньому просторі», який підготували ОБСЄ в Україні та студія онлайн-освіти EdEra за підтримки МОН.

Урядовий портал

Ще статті по темі

Back to top button