Суспільство

Чернігівці отримали можливість замовляти індивідуальні автономери онлайн

Завдяки послузі МВС «Електронний кабінет водія» чернігівці отримали можливість замовляти індивідуальні номерні знаки онлайн.

Для цього треба зайти в Електронний кабінет і зазначити бажаний зміст знака. Після цього його перевіряють на унікальність і відсутність заборонених написів.

Після оброблення запита клієнта йому надішлють повідомлення з ціною та макетом. Оплативши наперед, власник авто зможе отримати своє замовлення безпосередньо в головному сервісному центрі або «Новою поштою». Пересилка коштуватиме 500 гривень.

Індивідуальний номерний знак передбачає комбінацію від 3 до 8 символів, власник авто також може забажати, щоб сюди додали певні графічні елементи. На них забороняється використовувати абревіатури різних установ та будь-якої державної символіки. Також не можна писати нецензурні вирази та все, що принижує честь і гідність будь-якої людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці зможуть вільно обирати комбінацію автомобільних номерів

Варто зазначити, що такий знак може діяти лише на території України. Індивідуальний знак прописаний у Державному стандарті України, але може бути присвоєний лише як додатковий, а інформація про нього під час реєстрації вноситься в особливі відмітки. За кордоном же дозволяється використовувати тільки той знак, на якому зареєстровано автомобіль.

Також можна обрати вже готові платні номери, що користуються високою популярністю у водіїв. Їх перелік наявний у всіх адміністраторів сервісного центру. Наразі обласні сервісні центри мають достатню кількість подібних знаків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button