Суспільство

Мерія Чернігова хоче взяти багатомільйонний кредит

Про бажання взяти кредит у розмірі 6 мільйонів євро на закупівлю 40 тролейбусів написав на своїй сторінці у Facebook заступник міського голови Олександр Ломако. Це проект Європейського інвестиційного банку та Міністерства інфраструктури України з розвитку електричного транспорту. Умови кредиту: 2% річних на 22 роки з пільговим періодом перші 2 роки.

Заступник міського голови вважає, що треба вирішувати проблему застарілого парку тролейбусного управління. І міська влада вбачає вихід в отриманні кредиту. «Місто не має інших варіантів кардинально змінити ситуацію в транспорті. Крім того, ціна тролейбуса завжди буде прив’язана до курсу валюти, тому ці ризики можна вважати умовними, а сам проект має економічне обґрунтування з прибутковості, що має перевищити затрачені кошти. Тому, місто впевнено буде рухатися в напрямі отримання кредиту», – повідомив Олександр Ломако.

Чернігів уже має досвід отримання солідних кредитів. Так, «Чернігівводоканал» 9 років тому вже взяв 23 мільйони доларів на 20 років, які з великими проблемами виплачує.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Один коментар

  1. в новых троллейбусах хуже чем в старых в часы пик!-ни пройти ни разминуться..
    Такое впечатление что опять нас «поимели» за наши деньги…
    Про новые «евроостановки»: дождем «достает»везде …здесь то же -нужно было «вымыть» денёг -так и сделали….

Back to top button