Суспільство

Чернігівці просять встановити мораторій на підвищення тарифів до завершення виборів Президента України

Рішення сесії Чернігівської міськради про мораторій на підвищення комунальних тарифів до завершення виборів Президента України в 2019 р. – петиція із такою назвою була зареєстрована у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білі бордюри мають огидний вигляд: нова петиція на сайті міськради

«05.09.2018 прес-служба ТОВ Фірми «Технова» Чернігівської ТЕЦ оголосила про проведення 06.09.2018 р. громадського обговорення щодо значного підвищення тарифів на тепло та електроенергію з 01 січня 2019 року. 06.09.2018 було проведено громадське обговорення (представники ТОВ Фірми «Технова» Чернігівської ТЕЦ та Чернігівської міської ради не з’явилися), на якому учасники одноголосно підтримали необхідність введення мораторію на підвищення тарифів на комунальні послуги з 01.01.2019 року до завершення виборів Президента України. Також з 01 січня 2019 року планується збільшення тарифів на водопостачання та водовідведення на 23% для жителів Чернігова. Подібні «сюрпризи» можливі й на інші послуги ЖКГ», – йдеться в тексті петиції. Підвищення тарифів може спричинити соціальний вибух у місті, де багато людей через новації уряду Гройсмана втратило субсидії, і населення вже доведено до відчаю непосильними рахунками за комуналку, також може погіршити економічний стан, а в деяких випадках і закриття підприємств і підприємців міста та збільшити витрати міського бюджету на оплату комунальних рахунків.

«У зв’язку з чим просимо Чернігівського міського голову Атрошенка В.А. та депутатів Чернігівської міської ради встановити мораторій на підвищення тарифів на термін до завершення виборів Президента України рішенням найближчої сесії Чернігівської міської ради», – пише автор петиції Вадим Антошин.

До кінця збору підписів залишилось 25 днів.

Станом на 18 вересня петицію підписали 123 особи з 250 необхідних.

Ще статті по темі

Back to top button