Суспільство

У Прилуках житиме волонтер Корпусу миру

Нещодавно Прилуки зустріли важливого та амбітного гостя. Протягом двох років у місті проживатиме волонтер Корпусу миру Шон Крін, який приїхав, щоб разом з містянами працювати над подальшим розвитком Прилук. Журналісти газети поспілкувалися з Шоном, аби більше дізнатися про його плани та інтереси.

—  Дякую, пане Шоне, що погодилися дати своє інтерв’ю саме нам. Розкажіть, будь ласка, коли Ви вирішили стати волонтером і чому?
— 
Уперше я подумав про волонтерську діяльність, коли навчався за кордоном. Там і познайомився з волонтерами з Корпусу миру. Вважаю, що волонтерство – це гарна можливість долучитися
до розвитку суспільства в іншій країні.

— Які особливості волонтерства Ви вже відчули на собі?
— З позитивного можу сказати, що це унікальна можливість дізнатися про іншу культуру, вивчити іншу мову, отримати нові навички. Із негативного – все це я роблю безкоштовно.

— Як ставляться Ваші рідні до такої діяльності?
— Зазвичай волонтерів Корпусу миру сприймають позитивно. Тож моя сім’я й мої друзі дуже щасливі з того, що я отримав таку можливість. Хоча багатьом не сподобалося, що я відбуваю на такий
довгий термін.

— Ви самі обрали Україну чи це було визначено Корпусом миру?
— Я сам обрав.

— Чому Україну? Чому Прилуки?
— Саме місто я не обирав, але я завжди був зацікавленим в цій частині світу. Україна переживає пік історичних подій, тож я захотів бути частиною цього процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лосинівській ОТГ працюватиме волонтер Корпусу миру США

— Ви вже почали вивчати українську мову?
— Так, я почав вивчати українську ще до того, як приїхав у Прилуки. Мені потрібно ще багато практикуватися.

— Які Ваші перші враження про наше місто? Ви вже зосередили свою увагу на якихось конкретних цілях, над досягненням яких зможете співпрацювати з нашою громадою?
— Мені дуже сподобалося ваше місто. Прилуки набагато древніші, ніж будьяке місто Сполучених Штатів, це цікаво для мене. Усі були люб’язні, тому цесправило дуже гарне враження. Хочу попрацювати з молодими волонтерами міста. Це те, на чому я зосередив увагу під час співпраці з місцевою громадою.

Також буду проводити «Speaking club» для всіх зацікавлених у практичних навичках з англійської. Скоріш за все, він буде функціонувати при бібліотеці. Зараз проходжу період адаптації, знайомлюся з людьми, дивлюсь, чим можу допомогти. Я не стільки зосереджений на тому, чого в Прилуках не вистачає, як на тому, щоб покращити ситуацію, що склалася в місті.

— Чи вірите Ви в удачу, чи допомагає вона Вам у житті?
— Я певною мірою все ж таки вірю в удачу. Мені пощастило народитися в люблячій сім’ї, яку я залишив в Сполучених Штатах. Крім того, я щасливий, що зростав і виховувався в гарному суспільстві з багатьма можливостями. І саме це дозволило мені бути зараз тут.

— Чим Ви захоплюєтеся?
— Я люблю читати та дивитися фільми, а також, час від часу, граю в шахи. Щодо інтересів, мені подобається читати про світові події та вивчати економіку.

— Які Ваші плани після Корпусу миру?
— У мене ще доволі багато часу подумати про це. Як на мене, то я або знайду собі роботу, або вступлю до університету, щоб отримати ще одну вищу освіту.

Джерело: газета «Прилуки CiТi» №1 вiд 21 листопада 2018

Ще статті по темі

Back to top button