Суспільство

Чернігівці проти будівництва автозаправки на Масанах: нова петиція на сайті міськради

Зупинити будівництво автозаправки в районі Масани навпроти буд.16 по вул.Незалежності, – петиція з такою назвою була зареєстрована у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітинг проти будівництва газової заправки на Масанах

У житловому районі Масани розпочато будівництво АГЗП (автомобільного газозаправного пункту) по вулиці Незалежності, навпроти житлового будинку №16, дитячого майданчика, гіпермаркету «Велмарт», біля зупинки громадського транспорту та лісової зони.

Згідно з Детальним планом території 3-го мікрорайону житлового району Масани відсутнє розміщення відповідного АГЗП (автомобільний газозаправний пункт).

Законодавством також визначено, що під час планування та забудови територій повинно бути забезпечено врахування думки громадськості (громадських інтересів)!

Крім того, Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів встановлюють, що станції технічного обслуговування і ремонту автомобілів, автозаправні станції (АЗС) слід розміщувати в промислових і комунально-складських зонах, на магістральних вулицях і дорогах за межами житлового району!

«Таким чином, мешканці житлового району Масани міста Чернігова виступають проти будівництва газозаправного пункту, який знаходиться поблизу стін житлових будинків, дитячого майданчика, зупинки громадського транспорту та місць відпочинку», –  пише автор петиції Катерина Данькова.

До кінця збору підписів залишилось 28 днів. Наразі петиція зібрала 174 підписи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button