Суспільство

Чернігівці труяться молоком та овочами

За період з 29 липня по 4 серпня в області захворіли на гострі кишкові інфекції 72 особи, з них дітей — 42 (на минулого тижня 75 та 44, відповідно).

У Чернігові захворіло 29 осіб, з них 14 дітей.

Про це ЧEline повідомили в Держсанепідслужбі України в Чернігівській області.

Під час проведення епідрозслідування встановлено фактори, що могли сприяти захворюванням на ГКІ: у 15 випадках — молочні продукти (молоко, кисляк, сметана домашня), у 15 — м’ясні продукти, у 6 — яйця курячі домашні, у 1 — кондитерські вироби з порушенням умов зберігання, у 32 — інші продукти (в т.ч. у 20 випадках — фрукти/овочі, у 2 випадках — рибні продукти).

У період із 22 липня по 30 липня в ніжинському ДНЗ №7 «Дзвіночок» було зареєстровано спалах ротавірусної інфекції. Всього в інфекційне відділення Ніжинської ЦМЛ госпіталізовано 7 хворих, перебіг захворювання середньої тяжкості.

Лабораторно підтверджено наявність ротавірусної інфекції.

Фахівці ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» провели протиепідемічні заходи в повному обсязі: епідобстеження вогнищ за місцем відвідування дошкільного закладу та проживання хворих; відібрано проби для проведення лабораторних досліджень; проведена заключна дезінфекція.

Станом на 8 серпня всі хворі проліковані та виписані. Основна причина спалаху — порушення санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів.

Ще статті по темі

Back to top button