Суспільство

Чернігівці зізналися, з якими паранормальними явищами зустрічалися у своєму житті

Надприродні та паранормальні явища час від часу трапляються в житті кожної людини. У давнину вони наводили страх і неспокій на людей. Тож і вбачали у таких явищах справжнісінький містицизм і навіть чаклунство. Сучасна ж наука незрозумілі, на перший погляд, явища розкладає на складові звичайних фізичних законів і хімічних реакцій. Але частка нерозгаданих таємниць залишається більш ніж вагомою. Зважаючи на це, журналіст ЧЕline вирішив поцікавитися у чернігівців, що вони думають про надприродні явища та чи траплялися такі у їхньому житті.

 

Надія Дерев’янкоНадія Дерев’янко

Вірю. І була не лише свідком, а й безпосереднім учасником. Я переконана, що на зупинці «Центральний ринок», якщо їхати з вокзалу, існує часовий портал. Ми з чоловіком двічі удвох у нього потрапляли, коли сідали в 43-й автобус, а виявлялось, що були зовсім інші номери. Але ж ми удвох чітко бачили, в який сідали. І цікаво, що, коли виходили з цих автобусів, то звертали увагу, що десь зникало до 10 хвилин часу. А одного разу така ж ситуація трапилась зі мною самою, коли я чекала безкоштовного автобуса до «Голлівуда». Ті самі 5-10 хвилин зникли. Таке відчуття було, що автобус проїхав, бо люди, які разом зі мною на нього чекали, кудись поділися. Чоловік телефонує мені та питає, де я, бо автобус вже біля «Голлівуда», а я все ще на зупинці «Ринок». Прикольно, але це факт.

 

Максим БлакитнийМаксим Блакитний

Якщо речі відбуваються, отже вони існують. Аномалія – виняток або відступ від правил, складених людьми.

А світ існує за своїми законами і правилами, а не за законами людей.

Про паранормальні явища багато чув, але не бачив.

 

Михайло ЖироховМихайло Жирохов

У житті не особливо довіряю чомусь такому абстрактному, не вірю в нього загалом.

Однак кілька разів довелося зіткнутися з тим, чого не можу пояснити жодною формальною логікою.

Але це більше зі сфери стосунків із людьми, випадковості (або ні) тих чи інших подій. А от аномальних явищ у природі не бачив.

 

Анна ЯкубецьАнна Якубець

У містику та аномальні явища я не вірю, вважаю їх витворами людської фантазії. Адже всьому, що відбувається з людьми та в природі, можна знайти логічне пояснення, а якщо ми не можемо цього пояснити, отже, маємо недостатньо знань, досвіду, вмінь. І коли про щось мрієш і загадуєш бажання, то треба йти до своєї мрії і всіма зусиллями її реалізовувати, а не сидіти й вірити, що вищі сили допоможуть здійснити. Безглуздо, наприклад, коли людина хворіє й не звертається до лікаря, бо «скільки судилося, стільки й проживу». Отже, все, що з нами відбувається, залежить тільки від нас самих, і якщо все складається не так, як треба, то й винні в цьому ми самі.

 

Вадим БалінськийВадим Балінський

Я не просто вірю, я знаю, що аномальні явища є, адже неодноразово був свідком деяких з них. Про один розкажу коротенько. Коли я служив в армії на Далекому Сході, у 1984 році ми працювали у тайзі. І ось одного разу я та мої товариші побачили, як на фоні низки молодих дерев начебто нізвідки з’явилося щось схоже на людину, причому тільки її верхня половина, ніг не було – руки, лиса голова, тулуб. Одягнена в щось схоже на сучасну спортивну вітрівку червоного кольору. Вона (а до неї було десь метрів 30) повільно пересувалася, наче пливла. Ми стояли, як дурні, і дивилися на це. Було чутно, як її пересування супроводжується звуком, схожим на роботу стоматологічної бормашини. Ми проводжали  її поглядом десь хвилин 10, а коли вона просто зникла – на місці залишився запах, щось на кшталт озону, І хоча до неї було метрів 30, запах був дуже сильний. Це явище назавжди я запам’ятав, його бачили зі мною ще приблизно 10 солдатів. А взагалі я давно живу і на своєму віці бачив і НЛО (причому одне з них в Ялівщині позаминулого року), і трохи полтергейсту.

 

Анна КолесоваАнна Колесова

Загалом я вірю, що у світі існує багато неочевидних нам речей. Вони існують поза нашим людським досвідом і недоступні, можливо, через деяку неготовність бачити їх. Але водночас мене лякає масова мода на екстрасенсів у наші дні.

Така маніпуляція свідомістю хвилює мене, тому що і мої близькі підпадають під цей вплив й іноді більше схильні вірити екстрасенсам із передачі, ніж самим собі і навколишнім. Чи зустрічалася я з такими неочевидними речами в житті? Безпосередньо – ні. Хоча в моєму життєвому досвіді є епізоди – сни, тимчасові провали – яких не можу сама собі пояснити.

 

Марія КоробкоМарія Коробко

Аномальних явищ у житті спостерігати не довелося, тому в них і не вірю.

Думки збирала Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button