Суспільство

Чернігівців закликають не спалювати суху рослинність

Восени традиційно починаються масові прибирання опалого листя та сухої трави. Деякі мешканці міста замість того, щоб викидати листя на смітник або компостувати, воліє позбутися його шляхом спалювання. Це шкодить не тільки атмосфері, а й негативно спливає на здоров’я людей. При спалюванні листя разом із димом у повітря, а потім і в легені людини потрапляють важкі метали, діоксини, бензопірени, окисиди азоту та найрізноманітніші канцерогенні сполуки.

1 тонна тліючого листя прирівнюється до 30 кг чадного газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть у вогні: фатальне спалення бур’янів (Відео)

Через дим у людини можуть виникнути подразнення очей або носової порожнини, труднощі з диханням, кашель та головний біль.

Забруднене повітря провокує хвороби серцево-судинної системи.

Через спалення листя зростає кількість хворих на алергію від виділення токсичних речовин, що містяться в димі від вогнищ.

Саме через шкоду, яку несуть у собі продукти згоряння листя, за його спалення, а також за спалення побутового сміття передбачений штраф. Кожен хто спалює листя – порушує конституційні права всіх українців на безпечне для життя і здоров‘я довкілля.

Якщо ви побачили підпал листя чи трави — спробуйте загасити полум’я підручними засобами. Якщо це неможливо – негайно викликайте пожежних, телефонуйте до поліції або до Муніципальної варти м. Чернігова (телефон чергового +380676397500).

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button