Суспільство

Чернігівцям перепризначатимуть житлові субсидії тільки після подання нових заяви та декларації

З 1 травня 2021 року призначення житлової субсидії (зокрема на наступний період) здійснюватиметься всім домогосподарствам без винятку лише після подання нових заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. На ці зміни звернула увагу директор департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради Ірина Марчук під час щотижневої розширеної наради в міській раді сьогодні, 5 травня.

Як відомо, 14 квітня 2021 року Постановою Кабінету Міністрів України внесені зміни до Порядку призначення житлових субсидій. У документі зазначено, що житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у травні-вересні 2021 року, буде призначатися, починаючи з травня поточного року.

За словами Ірини Марчук, на сьогодні в Чернігові житлові субсидії отримують майже 35 тисяч домогосподарств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Субсидії» на дому: жінка на Чернігівщині промишляє «унікальним» сервісом

Тож усім цим чернігівцям упродовж зазначеного періоду треба повторно подати документи, необхідні для призначення житлової субсидії. Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення прийматимуть їх за попереднім записом.

Запис на прийом здійснюється за телефонами:

— управління соціального захисту населення Деснянського району (вул. Шевченка, буд.44):

(0462) 67 03 28;

(0462) 67 08 09;

(0462) 67 16 09.

— управління соціального захисту населення Новозаводського району (вул. Івана Мазепи, буд.19):

(0462) 64 20 80;

(0462) 64 20 87;

(0462) 64 20 89.

Також звертаємо увагу, що заява і декларація можуть надсилатися поштою на адресу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації або в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія» та офіційний вебсайт Мінсоцполітики.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button