Суспільство

Чи буде в Ніжині «Ейфелева вежа»: міський голова Ніжина розповів про перспективи проєкту

У Ніжині в центрі міста хочуть звести… Ейфелеву вежу. За словами міського голови Ніжина Олександра Кодоли, проєкт ініціював місцевий підприємець.

«До нас звернувся місцевий підприємець, який має магазин у центрі міста і має бажання зробити з цього магазину кав’ярню, облаштувати територію навколо. І от він подав проєкт на розгляд відповідної комісії міської ради щодо облаштування території, на якій планується і ця так звана Ейфелева вежа. Розміри її, здається, від 4 до 6 метрів. Все буде збудовано за його кошти. Наразі це питання ще розглядається», – розповідає мер Ніжина.

Щодо того, чи дозволять збудувати вежу, міський голова Ніжина сказав, що є його особиста думка, а є норми благоустрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинський школяр, який написав ЗНО з хімії на 200 балів, отримав грошову винагороду

«Наразі в нас є містобудівна рада, яка відповідає за ці питання. Є і відділ благоустрою. Вони всі вивчають таку можливість. На сьогодні в Ніжині в процесі затвердження генплану, тому необхідно враховувати, наскільки ця вежа буде доречною. Особисто від себе можу сказати: я підтримую те, що підприємці пропонують своє бачення з благоустрою міста. Тим більше, на тлі того, що ми почали масштабні проєкти з реконструкції вулиць Ніжина. Активно долучаємо до цього і підприємців, бізнес яких зосереджений на центральних вулицях міста.

Але все це має бути ув’язано із загальною концепцією розвитку Ніжина. У нас вже затверджено дизайн-код двох головних вулиць, а саме Гоголя і Батюка. І так буде по всіх центральних вулицях. Тобто всі майбутні реконструкції, зміни мають бути тільки відповідно до дизайн-коду вулиць. Це і кольори відповідні, і вигляд фасадів, і так далі», – розповів Олександр Кодола.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button