Суспільство

Чи будуть у школах туалети без перегородок: відповідь управління освіти Чернігівщини

Діти не хочуть йти до школи, батьки б’ють на сполох. Регіональні та центральні ЗМІ рясніють заголовками про… туалети без перегородок у школах. Вони буцімто порушують усі санітарні норми та права дітей.

ЧЕline вирішив поцікавитися в управлінні освіти та науки Чернігівської ОДА, чи не плануються такі обновки й у нашій області.

«Це порушення. Безперечно. Це обмеження прав дитини. Це морально й етично неправильно. Туалети, санвузли мають будуватись із перегородками та відповідати всім санітарним і будівельним нормам», – пояснює Микола Конопацький, начальник управління освіти Чернігівської ОДА.

Щодо наявності таких туалетів в області, то головний освітянин області говорить, що ненормативні санвузли наявні лише в «старому фонді».

«Такі санвузли, на жаль, є. Але їх треба переобладнувати і ми це робимо. Серед нових, там де я проїхав, де був, такого не бачив. А стосовно старих санвузлів, то в нас є всілякі – і навіть такі, де туалет на вулиці, на жаль. Це в сільській місцевості, і такі санвузли найближчим часом будуть закриті. Робота триває, за минулий рік було оновлено 62 санвузли за кошти державної субвенції. Серед планів на цей рік – оновити всі санвузли, що не відповідають нормам», – розповів Микола Конопацький.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button