Суспільство

Чи не будуть порушені права особливих дітей після зміни типу дитсадка №23 у Чернігові

*Актуально

Першочергове право на вступ до дитсадка №23 м. Чернігова надати дітям із вадами зору вимагали сьогодні під час сесії міської ради депутати фракції «Наш край». На сесії розглядався проєкт рішення «Про зміну типу, назви Чернігівського дошкільного навчального закладу №23 для дітей з вадами зору Чернігівської міської ради Чернігівської області та затвердження Статуту в новій редакції».

Згідно з проєктом рішення, передбачається змінити заклад дошкільної освіти з компенсуючого типу на заклад (ясла-садок) комбінованого типу.

Депутат від «Нашого краю» Віктор Бистров звернув увагу, що після цього рішення діти з вадами зору будуть у таких самих умовах, як і здорові діти. Адже, згідно з чинним законодавством, черга до дитсадків є публічною та формується за часом реєстрації в ній дітей.

«У новому статуті дитсадка не зазначено, що діти з вадами зору зможуть першочергово відвідувати цей дошкільний навчальний заклад», — наголосив він. Свої зауваження до проєкту рішення озвучила й депутат від «Нашого краю» Ганна Якубова, вона акцентувала на тому, що статут має відповідати останнім змінам, що тривають у рамках реформування медичних закладів. Представники міської влади запевнили, що права дітей із вадами зору не будуть порушені. Навпаки, завдяки змінам збільшиться доступність для відвідування дитсадка №23.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button