Суспільство

Чи осучаснять сквер поблизу Чорної могили?

Курган «Чорна могила», де, згідно з переказами, похований легендарний засновник Чернігова, входить до переліку історичних пам’яток Чернігова. Саме тому до цього особливого енергетичного місця приходять не тільки чернігівці, а й гості нашого міста. Сквер поблизу кургану (до речі, неподалік від нього розташована історично-релігійна пам’ятка – Єлецький монастир) перебуває в дуже занедбаному стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пишайся рідним краєм: Курган Чорна могила – останній притулок засновника Чернігова?

Прагнучи змінити цю ситуацію на краще, чернігівці подали петицію до Чернігівської міської ради. Менше, ніж за місяць, петиція набрала необхідну кількість підписів, а тому її мають розглянути та надати відповідь. І хочеться вірити, що не просто «відписку», а інформацію, на яку всі чекають, – парк буде відновлено, адже це історичний центр Чернігова!

«Цей парк міг би бути чудовим місцем відпочинку, комфортним та безпечним», – зазначила автор петиції Анжеліка Агабекян. Вона запропонувала благоустрій алей і доріжок, відновлення освітлення й озеленення, реконструкцію фонтана. Хотілося б сподіватися, що фонтани в Чернігові можуть бути і поблизу історичних пам’яток.

Ще статті по темі

Back to top button