Суспільство

Чи отримають жителі Чернігівщини субсидію за березень

Чи віддадуть субсидію за березень? Пояснила ситуацію Валентина Заєць, завідувачка сектору з питань призначень державних соціальних допомог відділу з питань реалізації державної соціальної політики №1 управління соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

«Ця затримка з виплатою субсидії за березень стосується тих людей, які отримують її через пошту.

Коли наш регіон у березні перебував в оточенні російських військ, зрозуміло, що готівку завозити сюди було неможливо. Тому субсидійні кошти, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №215 від 7 березня 2020 року, були перераховані в Ощадбанк, який міг видавати готівку. Частина людей цим скористалась і отримала гроші. А частина — ні. Хтось не знав, у когось не було можливості прийти чи приїхати у відділення Ощадбанку протягом 60 діб. Саме стільки кошти знаходились там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця війни: Зеленський підписав закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів

Потім в уряді внесли ще одну зміну до цієї Постанови, згідно з якою неотримані людьми субсидійні кошти перерахували в Приватбанк. Там їх можна було отримати протягом місяця.

Потім гроші повернулись у державний бюджет і нині Міністерство соціальної політики формує списки тих людей, які з тієї чи іншої причини не отримали кошти субсидії за березень. Коли їх уточнять і передадуть на місця, їх рознесе пошта за вказаними адресами.

Тож не слід хвилюватися — виплати отримають всі у повному обсязі. Треба лише трохи почекати», — пояснила посадовиця.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button