Суспільство

Чи співпрацюватимуть Чернігівська ОДА й облрада

*Актуально

Фракція «Наш край» у Чернігівській обласній раді наголошує на важливості конструктивної співпраці структурних підрозділів обласної державної адміністрації із депутатським корпусом обласної ради.

Про це під час виступу на засіданні сесії облради заявила керівник фракції «Наш край» в обласній раді Ольга Чередник. Вона взяла участь в обговоренні під час схвалення бюджету області на 2020 рік.

Ольга Чередник вказала на поширення напередодні недостовірної інформації про вимоги депутатів щодо підвищення депутатського фонду на наступний рік, ця інформація не відповідає дійсності.

«Депутати мають право вносити пропозиції, питання у тому, чому ОДА не співпрацює з депутатами», – наголосила керівник найбільшої фракції у Чернігівській облраді.

79763757_449861765695768_7947184051729727488_n

Серед критичних зауважень до бюджету: зменшення надходжень за державними субвенціями, незрозуміла ситуація з фінансуванням медичних закладів області після 1 квітня 2020 року.

За підсумками обговорень депутати обласної ради затвердили бюджет області на 2020 рік. Доходи обласного бюджету передбачені на рівні 2,645 млрд грн, зокрема доходи загального фонду обласного бюджету – 1,761 млрд грн, а доходи спеціального фонду обласного бюджету – 0,884 млрд грн. Видатки обласного бюджету на наступний рік передбачені у сумі 2,641 млрд грн, серед них видатки загального фонду обласного бюджету – 1,706 млрд грн та видатки спеціального фонду – 0,935 млрд грн.

Іншим прецедентом була неможливість отримання депутаткою фракції Іриною Грозенко Перспективного плану формування ОТГ Чернігівської області. Це питання було внесено з голосу Іриною Грозенко до порядку денного, але під час сесії депутати не підтримали змін до Перспективного плану ОТГ і знехтували думкою жителів низки населених пунктів Чернігівщини, які хотіли приєднатися до працюючих об’єднаних територіальних громад.

Усього під час сесії розглянуто понад 80 питань порядку денного.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button