Суспільство

Чи підуть діти вчитися з 1 вересня: коли розпочнеться навчальний рік і чи відкриються школи та дитячі садки

З початком повномасштабної війни на території України освітній процес у всіх навчальних закладах припинився або перейшов в онлайн-режим.

У прямому ефірі всеукраїнського телемарафону РАДА Live заступник міністра освіти Андрій Вітренко відповів на запитання, чи є шанс, що у школах із 1 вересня школярі повернуться за парти.

Так, за словами Вітренко, новий навчальний рік 2022-2023 в Україні розпочнеться стандартно, 1 вересня, але тільки в тих школах, які оснащені бомбосховищем: «Ми опрацьовуємо механізми, за якими 1 вересня розпочнеться офлайн-навчання у школах. Але треба бути реалістами — все залежить від ситуації у країні. Завдяки ВСУ ми сподіваємось, що 1 вересня діти підуть до шкіл», — прокоментував він. Також за його словами, зараз МОН проводить аудит шкіл на наявність бомбосховищ.

Заступник міністра освіти та науки уточнив, що за 90 днів війни, внаслідок ворожих обстрілів постраждало 1,6 тис. навчальних закладів та понад 100 повністю зруйновано. Однак у багатьох областях України навчальний процес було відновлено з 14 березня 2022 року у дистанційному чи змішаному форматі. Також у багатьох регіонах працюють дитячі садки: «До цього бомбосховищ у садах не було. Ми й думати не могли, що ворог на нас так підступно нападе. І будували систему освіти в такий спосіб, щоб діти отримували найкраще і навіть не думали про війну. Тому зараз моніторимо ситуацію, складаємо перелік дитсадків, які можна облаштувати під вимоги безпеки дітей», — наголосив Вітренко.

Джерело: https://life.nv.ua/

Ще статті по темі

Back to top button