Суспільство

Чи почує влада голос Менської громади

*Актуально

Створення Менського району додатково на Чернігівщині підтримують представники Менської районної організації політичної партії «Наш край». Звістка про поділ території області на чотири райони, яку донесли місцеві активісти, збурила місцеву громаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» наголошує на необхідності створення на Чернігівщині п’яти районів

Як повідомила депутат Менської міської ради від «Нашого краю» Оксана Булавка, з ініціативи активістів почали збирати підписи про необхідність створення Менського району. Усього було зібрано понад 11 тис. підписів на підтримку цієї ініціативи. Адже Мена є найбільш прийнятним центром ще одного району на Чернігівщині. Тут уже сконцентровано найбільшу кількість реформованих правоохоронних органів й органів виконавчої влади: міжрайонна податкова служба, міжрайонна поліція, міжрайонна прокуратура, фонд соцстраху, один із чотирьох в області територіальних сервісних центрів МВС тощо. Крім того, одним із важливих пріоритетів міста варто вважати автомобільне і залізничне сполучення. До Мени зручно доїхати з Корюківки, Сосниці, Коропа, Сновська та інших населених пунктів.

«Підписні листи ми передали вчора до уряду, комітету Верховної Ради України з питань місцевого самоврядування, а також народним депутатам Борису Приходьку, Сергію Шахову, Петру Порошенку, Олександру Сові та Максиму Саврасову. Сподіваємося, що влада почує голос громади», – зазначила Оксана Булавка.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України затвердив порядок адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня і подав до Верховної Ради України проєкт постанови, згідно з яким у Чернігівській області створюються чотири райони: Прилуцький (з центром у м. Прилуки), Ніжинський (центр – Ніжин), Північний (центр – Новгород-Сіверський) і Чернігівський (центр – Чернігів).

Чернігівська обласна організація «Нашого краю» відстоювала створення на території області 5-6 районів, однак ці пропозиції не були враховані. У травні фракція партії «Наш край» у Чернігівській обласній раді ініціювала звернення до центральних органів влади щодо збільшення районів у регіоні, однак цього звернення депутати інших фракцій не підтримали.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button