Суспільство

«Наш край» наголошує на необхідності створення на Чернігівщині п’яти районів

*Актуально

Кабінет Міністрів України затвердив порядок адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня та подав до Верховної Ради України проєкт постанови, згідно з яким у Чернігівській області створюються чотири райони: Прилуцький (із центром у м. Прилуки), Ніжинський (із центром у м. Ніжині), Північний (із центром у м. Новгород-Сіверський) і Чернігівський (із центром у м. Чернігів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінрегіон оприлюднив проєкт майбутніх районів Чернігівщини

Як повідомила депутатка Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», керівниця регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко, «Наш край» відстоював створення в області 5-6 районів, однак ці пропозиції не були враховані. «Районування регіону має ще затверджуватися парламентом, тож є сподівання, що депутати внесуть зміни і створять на Чернігівщині, яка належить до найбільших областей за територією в країні, ще хоча б один район», – наголосила вона.

Фракція «Наш край» у Бахмацькій районній раді ініціює звернення до президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з метою створення на Чернігівщини п’яти районів – у тому числі й Бахмацького, над створенням якого активно працював народний депутат України та співголова політичної партії «Наш край» Валерій Давиденко. Збереження Бахмацького району підтримує і керівниця фракції «Наш край» у Чернігівській облраді Ольга Чередник.

Фракція «Наш край» у Чернігівській обласній раді ініціювала звернення до центральних органів влади щодо збільшення районів у регіоні, однак цього звернення депутати інших фракцій не підтримали.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button