Суспільство

Чи покарали «банду дівчат» з Чернігова: п’ять років після побиття Поліни Малоштан

Соціальні мережі України нещодавно «вибухнули» відеороликом, на якому дівчата підлітки жорстко б’ють і принижують іншу дівчинку.

Як з’ясувалося, школярку побили у Києві.

Трьом неповнолітнім нападницям повідомлено про підозру.

За даними слідства, підозрювані віком 17, 16 та 14 років, перебуваючи на території непрацюючого дитячого закладу, використали нікчемний привід для конфлікту з 15-річною потерпілою. Принижуючи гідність дівчини та ігноруючи її прохання припинити знущання, дівчата під час конфлікту били потерпілу руками та ногами в голову і тулуб, спричинивши тілесні ушкодження. Крім того, одна з неповнолітніх використала щодо неї сльозогінний газ. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Розслідування взято прокуратурою на контроль.

Чи понесуть винні відповідальність?

Питання непросте. Певним чином риторичне…

Але час покаже.

Всі пам’ятають подібний випадок в Чернігові у 2017 році?

Тоді зграя дівчат жорстоко побила (на той час восьмикласницю) Поліну Малоштан.

Дівчину госпіталізували, після побиття суттєво погіршилося здоров’я. З’явилися проблеми із зором. Про цей жахливий випадок говорила вся країна. Правоохоронні органи і судова система обіцяли розібратися в ситуації і покарати винних.

У справі фігурувало четверо дівчат з Чернігова:

Півень Марія

Тимченко Євгенія

Швець Олександра

Ярина Анастасія

Спочатку нападниці навіть поводили себе дуже зухвало, відкрито не боялися правосуддя, насміхалися зі своєї жертви і навіть погрожували «добити» Поліну Малоштан.

Почалася багаторічна судова епопея…

Минуло п’ять років…

Зв’язуємося із Поліною Малоштан, щоб поцікавитися – чим закінчилася ця жахлива історія і загалом – як вона себе почуває?

«По справі все як і було. Суд закінчився – як всі й думали всюди безкарність і несправедливість. Ми думали подати заяву на матеріальне відшкодування, зараз збираю всі чеки, виписки з лікарень і т.д. Їх я не бачила ніде окрім суду. Вже скільки пройшло, що багато чого забулося, але травми дають про себе знати. З кожним роком більше і більше болить голова. Ніс перебитий, важко дихати. Зір падає. Як почалась війна було максимально складно знайти лінзи під замовлення. Погрози не приходять, Слава Богу, нарешті я себе почуваю морально більш-менш. В нормальному стані. Закінчила навчання, вчилась на бухгалтера. Наразі проживаю в Києві, працюю майстром нігтьового сервісу», — прокоментувала Поліна Малоштан.

Ще статті по темі

Back to top button