Суспільство

Чисті водойми — екологічно здорова країна: долучайтеся до всеукраїнської акції

23 березня 2019 року о 10:00 Чернігівський рибоохоронний патруль в рамках всеукраїнської акції, ініційованої Держрибагентством, вийде на прибирання прибережної смугир. Десна.

Дана акція присвячена Всесвітньому дню водних ресурсів та проходить з метою привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Ніжинщині розпочато реалізацію екологічного проекту

Крім того, державними інспекторами, за якими закріплені рибоохоронні дільниці в Ріпкинському, Козелецькому, Бахмацькому, Прилуцькому, СосницькомутаСновському районах, за участю громадських інспекторів та небайдужих громадян буде проведене прибирання берегів річок Дніпро, Остер, Сейм, Удай, Убідь та Снов та ін.

Запрошуємо всіх бажаючих, кому небайдужий стан нашого довкілляприєднатися до акції! Закликаємо громадськість, рибалок-любителів, підводних мисливців, водолазів, користувачів водних біоресурсівтапредставників територіальних громад вийти і прибрати береги водойм вашого району.

Нагадаємо, щовідповідно доп. 3. 13 Правил любительського і спортивного рибальства громадяни,якізаймаютьсялюбительським рибальством, зобов’язані підтримувати належний санітарний стан водойм,не залишати на берегах водойм іна кризі сміття та інші відходи, не допускатизасмічення та забруднення водойм іншим чином.

За порушення даного пункту Правил передбачена відповідальністьза ч. 3 ст. 85 КУпАП у виглядіштрафу– від 34 до 170 грн.

Повідомити про найбільш засмічені ділянки біля водойм ви можете за номерами «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Ще статті по темі

Back to top button