Суспільство

Чому заборонено переношувати гель-лак

Description Незважаючи на довговічність якісного салонного покриття, гель-лак треба знімати не пізніше 3 тижнів після виконання манікюру. Чим так небезпечне переношування лакового покриття?

Привабливий вигляд рукам надає не стільки складність і ефектність дизайну, скільки належний стан нігтів і покриття. Тому варто заздалегідь записуватись на оновлення французького манікюру у Fastline Studio навіть якщо відросле покриття досі не має сколів і відшарувань. Бо рекомендований термін носіння гель-лаку не має перевищувати 21 день. І це не стільки про красу, скільки про здоров’я.

Скільки можна без шкоди носити гель-лак

Нігтьова пластина з твердим лаковим покриттям стає міцнішою і щільною. Але коли ніготь відростає, то критична точка тиску на ніготь теж зміщується, але неприродним чином.

Натуральна пластина без покриття не така тверда, як гель або акрил, і при механічному навантаженні саме новий ніготь (точніше, його краї) отримують найбільший тиск. Через це в точках вросту (куточки вільного краю біля нігтьового ложа) можуть з’явитись тріщини, які ламають ніготь під корінь.

Маленька травма може стати приводом для звернення до хірурга: руки дуже вразливі для безлічі інфекцій, адже щодня саме вони роблять багато справ в різних умовах. Мікротріщини в покритті і непомітні відшарування також можуть стати причиною болісних запалень і розвитку різних хвороб (грибкових і бактеріальних інфекцій) через накопичення бруду, себуму, органіки і вологи.

Щоб запобігти неприємностям не варто носити покриття довше 3 тижнів. Вчасне зняття гелю полегшує роботу майстра і зменшує ризик пошкодження натурального нігтя.

До чого призведе переношування покриття?

  1. Відрослий гель-лак спричиняє більше неприродне навантаження на натуральний ніготь, що призводить до відшарувань, травм і тріщин.
  2. Підвищується ризик запалень, бо через ушкоджені ділянки легше потрапляє інфекція, а під покриттям залишки бруду, органіки і вологи створюють умови для розвитку грибків.
  3. Нігті можуть пожовкнути, змінити колір і форму.

Чи треба давати нігтям відпочинок від покриття?

Під відпочинком мається на увазі тимчасове життя з “голими” нігтями без будь-якого твердого або ацетатного покриття. Чи полегшить це стан нігтів?

Якщо зняти лакове покриття вщент, то нігті можуть здаватись надто тонкими і слабкими в порівнянні з повноцінним нашаруванням лаків. Походив тиждень без покриття, можна призвичаїтись до вигляду і структури власних нігтів, але це не оздоровлює ніготь в прямому сенсі.

По сути нігті є роговою кератиновою тканиною, яка не має судин і залоз. Отже, можна лише зволожувати її ззовні або штучно укріплювати японським манікюром, системою IBX або гелем, акрилом чи полігелем. Часте зняття лаку призводить до незворотного механічного стоншення нігтьової пластини, але до тих пір, поки не виросте новий ніготь. Відпочинок – це повне відрощування нігтя без покриття, а на це піде не менш ніж пів року.

Щодо нігтів на ногах, тут ситуація інша. Перед покриттям вільний край відрізається по рівній лінії і якомога коротше, а покриття наноситься тоншим шаром. Переношування гелю на ногах призводить до відшарувань нігтів через підвищений тиск на пальці у тісному взутті. Оніхолізис – неприємне явище, і щоб запобігти цьому, варто вчасно знімати покриття, а в зимовий період краще віддати перевагу звичайним ацетатним лакам для педикюру.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button