Суспільство

Декомунізація не по кишені: «Влада не повинна перекладати на плечі людей витрати на реалізацію своїх ініціатив» — Кіссе

«Наш край» закликає Верховну Раду негайно розглянути та ухвалити законопроект, що знімає з підприємців фінансове навантаження у зв’язку з декомунізацією.

Про це заявив співголова партії «Наш край» Антон Кіссе.

«Цими змінами передбачено звільнення підприємців від сплати адміністративного збору за перереєстрацію через перейменування, пов’язані з декомунізацією. Влада не повинна перекладати на плечі людей витрати на реалізацію своїх ініціатив», – зазначив Антон Кіссе.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада підтримала перейменування 6 міст, 9 районів та 284 сіл і селищ.

За чинними законами за внесення змін до реєстраційних даних юридичні особи мають сплатити

435 грн, а фізичні – 145 грн. адміністративного збору.

«Дехто проходитиме відповідну процедуру вдруге – кілька місяців тому масово було перейменовано вулиці міст», – констатував Антон Кіссе.

Він зазначив, що на адресу партії надійшли сотні звернень від підприємців, які вимагають скасувати цю норму як несправедливу: не вони ініціювали перейменування, тому не вони мають його оплачувати.

«Загалом, партією на підтримку законопроекту було зібрано понад 100 тис. підписів. Йдеться про підприємців, які сьогодні створюють робочі місця, виплачують заробітну плату та своєю працею підтримують економіку України», – поінформував він.

На думку співголови партії «Наш край», відповідні зміни можуть бути ухвалені вже наступного пленарного тижня Верховної Ради.

«Усі умови для цього створені: позавчора парламентський комітет з питань промислової політики та підприємництва розглянув законопроект «Нашого краю» і рекомендував його для ухвалення за основу й у цілому», – підсумував Антон Кіссе.

Ще статті по темі

Back to top button