Суспільство

Таблички зі шрифтом Брайля з’явилися у чернігівському пологовому будинку

У чернігівському пологовому будинку застосували європейський досвід.  Тут  по всьому медичному закладу встановили таблички зі шрифтом Брайля. У такий спосіб  про назву відділень, кабінетів, розпорядок  роботи медичної установи  інформують людей з вадами зору, аби вони без супроводу  змогли зорієнтуватися  в місцях перебування у закладі. Раніше такі таблички  повинні були бути тільки на входах до медичних установ, нині ж стають обов’язковими і   в приміщенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковід наступає: у Чернігові кількість хворих та кількість важких випадків різко збільшилися

За словами директора пологового будинку Василя Гусака, такі таблички  – одна з найголовніших вимог НСЗУ у цьому році для отримання контракту.

Як зазначають у пологовому, дизайн обирали самостійно, з поміж багатьох варіантів перевагу віддали біло-блакитній  гамі. Лише в адміністрації  вирішили  зробити  таблички чорно-сірого кольору. Замовили і розмістили вже понад 500 штук. Обійшлися таблички закладу приблизно  в 45 тисяч гривень.

Крім табличок, для  більшого комфорту відвідувачів, біля входу  у пологовий будинок встановили й новенький сучасний  стенд. Відтепер вся інформація про заклад, схема відділень  розміщується на ньому.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТРА «Новий Чернігів»

Ще статті по темі

Back to top button