Суспільство

Декомунізація: з переліку свят зникне 8 Березня

В Україні вже розроблено проект закону «Про державні свята в Україні».

Найближчим часом буде виставлятися на громадське обговорення цього питання.

Про це заявив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Він зазначив, що у нас календар наповнений якимись новими українськими національними святами, а старі радянські свята все одно залишаються.

«Я думаю, що нам не варто говорити про таке державне свято, як 1 травня. Також поступово й точно треба переводити акцент із 9 травня на 8 травня. А ще, я переконаний, не варто робити державним і святковим днем 8 Березня. На державному рівні повинні відзначатися, напевно, тільки ті свята, що відзначають події, які були переломними, надзвичайно важливими для України як держави – День незалежності, День Конституції… А не якісь свята, що дісталися нам у спадок від радянського минулого», — наголосив В’ятрович.

Він зазначив, що Україна спокійно позбулася 23 лютого, це свято вже майже зникло, і показником того є бізнес і комерція, які теж переорієнтувалися.

«Тобто 14 жовтня абсолютно поступово витісняє те, що стосувалося 23 лютого. З часом 14 жовтня повністю приживеться, і буде саме тим днем, у який ми згадуватимемо захисників України, захисників у широкому сенсі», — наголосив директор Українського інституту національної пам’яті.

Джерело: УНІАН

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Оце так…а в самого навіть прізвище не україньске…Здурів дядько((((Мало того що залишили батьків без свята,то вони виходить не служили в тій армії…А тепер уже воно й до жінок лізе…То відміняючи треба своє,щоб на заміну було,а так як вам в голову взбрело.Ви єкономіку піднімайте!!!Від свят чи є вони чи нема нам жити краще не стане!!!!

  2. І Бога побійтесь зариться на 9 травня!!!Діди вас захистили,завдяки ним ви такі грамотні сидите там і не придумаєте щоб його ще таке вигадать.А я б наприклад В’ятренку зарплату зменшила,до рівня пенсіонера,може як би почухався де кошти брать на комунальні,харчі,ліки та одяг,то не до свят би було!!!

  3. «Тобто 14 жовтня абсолютно поступово витісняє те, що стосувалося 23 лютого»
    Маразм!!!Я 14.10 навіть і не знаю,що воно таке і з чим його їдять!Звичайний день і нічого він для мене і багатьох інших не витіснить.Я буду поздоровляти і святкувати 23.02 навіть не зважаючи на те,що його хтось там відмінив з державних свят.Бо мій бать,дядько та діди служили тоді в тій арміх.І це величезна неповага до людей!А чи служив В’ятренко???Чи калачі наминав???Ото ж бо й воно…

  4. Ну якщо людина не знає, що 14 жовтня День захисників України, ладно нехай з москалями святкує день «красной» потім «совецкой» армія, ну а якщо вже не знає ту історію, давнішу нашу і релігійні свята, адже це ще й день коли святкують одне з найвеличніших релігійних свят — Покрову Пресвятої богородиці, та День українського козацтва, яке саме це релігійне свято найбільш цінувало, то я можу сказати лише слідуюче, динозаври ці нащастя вже майже вимерли, один Анонім залишився, що з ним робити? В музей такий експонат не потрібен, адже він наполегливо буде вимагати щоб його годували, та й годувати його нашій державі не потрібно, один вихід — за «поребрик»!

Back to top button