Суспільство

День Десни у Чернігові у світлинах (Фото)

В Чернігові вчора, 8 вересня, жителі міста та області, гості з Києва та інших областей зібралися разом, щоб започаткувати святкування нового щорічного свята Дня Десни.

«Наша Десна надзвичайна. Вона найбільша річка Лівобережної України, найбільша притока Дніпра, в її басейні проживає близько двох мільйонів українців. Ми маємо оберігати її та шанувати, щоб зберегти для наших майбутніх поколінь», – у своєму вітальному слові зауважила Наталія Грудницька, начальник Деснянського басейнового управління водних ресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо переможців фотоконкурсу «Десна в об’єктиві»

Святкування розпочалося на базі комунального позашкільного навчального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1» Чернігівської міської ради зі змагання-показового виступу з веслування на човнах «Дракон». Всі учасники змагань отримали подарунки від Деснянського БУВР, ГО «За відродження Десни», Чернігівського обласного відділення Національного олімпійського комітету України. Також усі гості відвідали смачну уху.

Після цього дійство продовжилося у серці міста, в сквері імені Богдана Хмельницького. До заходу долучилися поважні гості: заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Ломако, заступник голови Державного агентства водних ресурсів України Павло Гвозденко.

В ході офіційної частини дійства Наталія Грудницька урочисто відзначила переможців конкурсів «Десна в об’єктиві», «Кращий логотип свята», «Краща стаття екологічного спрямування».

Також у сквері розгорнулася алея майстрів, виставка робіт фіналістів фотоконкурсу та дитяче AQUA-містечко. Функціонували різноманітні майстер-класи на річкову тематику, досліди під мікроскопом, аніматори, аквагрим, ART-сушка дитячих малюнків, фотозона та багато іншого. Для всієї родини атмосферу грандіозного дійства створювали кращі артисти міста у ході концертної програми «Десно моя синьоока».

Ще статті по темі

Back to top button