Суспільство

День народження Facebook: для чого чернігівцям соцмережі

4 лютого – особливий день для любителів соцмереж. Адже рівно 15 років тому студент Гарвардського університету Марк Цукерберг заснував Facebook. Згідно зі статистикою, станом на минулий рік тільки в Україні зареєстровано 11 мільйонів користувачів цієї соцмережі. Тут зосереджені не лише особисті сторінки, а й суспільні пабліки, бізнес і реклама.

З огляду на популярність цієї соцмережі, ЧЕline вирішив поцікавитись у чернігівців і жителів області, наскільки важливу роль у їхньому житті відіграє Facebook.

недбайлоТак, багатодітна мама з Чернігова Лілія Недбайло каже, що досить часто передивляється стрічку новин, аби бути в курсі подій міста і життя своїх друзів.

«Досить багато часу проводжу у Facebook. Частіше просто гортаю стрічку, читаю новини. Важко сказати, що саме подобається в цій соцмережі. А от невдоволення в мене викликає те, що всі бачать, що саме і кому я коментую», – розповідає Лілія.

 

 

карпенкоА от Олена Карпенко з Киїнки не дуже любить витрачати час на сидіння в інтернеті. Каже, що здебільшого заглядає у Facebook, аби знайти щось нове та цікаве для себе.

«Протягом усього дня час від часу заходжу до соцмережі, проте в сумі це виходить не довше години. Переважно я це роблю, аби подивитися майстер-класи, адже мені дуже подобається робити щось своїми руками, а там можна знайти чимало ідей. Хоча останнім часом Facebook став якимось нуднуватим», – каже Олена.

 

биланТісно пов’язана з Facebook робота жителя Талалаївки Миколи Білана. Через це чоловік досить часто заглядає до комп’ютера.

«Facebook у моєму житті займає не перше, але й не останнє місце. Тут я працюю по 5, а то й 6 годин на добу. Маю особисту сторінку та робочу. Тут мені все подобається, дуже зручно. Але не люблю, коли пишуть із фейкових сторінок, особливо якщо це якісь вульгарні публікації не зовсім адекватних людей», – ділиться пан Микола.

 

савченкоДля роботи використовує соцмережу і лешмейкер із Чернігова Марина Савченко.

«Якби тут була музика, то залюбки її слухала б постійно. А так я у соцмережі проводжу дуже мало часу. Можу перед сном стрічку новин погортати, подивитися відео, почитати щось цікаве. А так переважно для роботи використовую, навіть подумую все особисте видалити, щоб не привертати увагу сторонніх людей», – говорить Марина.

 

51182335_592616354498718_6924133291477958656_nДопомагає Facebook на професійній ниві й адвокату Катерині Кулініч. Каже, що в її діяльності він часто стає у пригоді.

«Сьогодні Facebook для мене є робочим інструментом, часом нарівні з мобільним телефоном. Я – адвокат і постійно у спілкуванні з людьми, а от коли не можу знайти чийсь номер, ФБ у поміч! Або коли сів телефон, рятуюсь планшетом і Facebook! І як же зранку не помедитувати, лежачи у ванній і переглядаючи стрічку новин», – розповідає Катерина.

 

вильвачА от дизайнер-інноватор із Козельця Юрій Вульвач рідко використовує соцмережу як джерело новин. Частіше передивляється спеціальні сайти. Натомість для спілкування Facebook йому дуже підходить.

«Відсотків 30 свого часу витрачаю на перегляд повідомлень і спостереження за тим, як люди реагують на мене та мої роботи. А так я вважаю Facebook для спілкування непоганою платформою, просто треба знати, як ефективно керувати цією справою. Це молодь краще знає, а я не такий просунутий користувач. Вважаю, що для популяризації моєї справи реклама на телебаченні ефективніша», – зазначає пан Юрій.

Хоч би для чого жителі Чернігівщини використовували Facebook, та здебільшого вони кажуть, що серед наявних соціальних мереж цією користуються найчастіше.

Ще статті по темі

Back to top button